KloostertafelsKloostertafels zijn langwerpige tafels die vroeger gebruikt werden om aan te eten. Ze werden voornamelijk in kloosters en kastelen (kasteeltafels) gebruikt, en danken dan ook hier hun naam aan. De laatste jaren zijn kloostertafels en kasteeltafels erg populair in Nederland. Veel mensen willen een stijlvolle tafel voor in de kamer of juist voor buiten op het terras. Kasteel en kloostertafels zijn hier zeer geschikt voor.

Kloostertafels voor zowel binnen als buiten

Kloostertafels zijn bijna altijd gemaakt van teakhout of van steigerhout. Deze twee houtsoorten zijn beide van erg hoge kwaliteit en zijn bovendien mooie houtsoorten om te zien, en vrij makkelijke houtsoorten om te bewerken (met name steigerhout is makkelijk te bewerken). Zowel steiger als teakhout kan tegen alle soorten weer en is daarom zeer geschikt om buiten in de tuin te staan. De tafel is ook een fijne tafel om in je tuin op het terras te zetten. Door de langwerpige vorm van de tafel kun je met veel personen comfortabel aan de tafel zitten.
Toch kiezen veel mensen ervoor om hun kloostertafel binnen neer te zetten. Dit komt omdat het een erg stijlvolle tafel is die in menig huiskamer erg mooi uitkomt.

Kloostertafel kopen

In onze webshop hebben wij de mooiste kloostertafels voor jou uitgezocht en op een rijtje gezet. Ik zou dus zeggen neem rustig een kijkje en kijk of er iets moois voor jou tussen zit. Door hier te klikken ga jij naar onze webshop.

Ben jij een klusser?

Het is ook mogelijk om zelf een of meerdere kloostertafels te maken voor de echte klusser. Klik hier voor meer informatie over hoe jij een kloostertafel kunt maken. Met het zelf maken van een kloostertafel kan je veel geld besparen!

 

Naar de homepage