Kloostertafel maken


Wil jij liever zelf een kloostertafel maken dan een kloostertafel te kopen? Dit is mogelijk en een kloostertafel maken kan je flink wat geld besparen. Aan een kloostertafel van goede kwaliteit hangt al snel een prijskaartje van minimaal € 600,-.

Zelf een kloostertafel maken

Als jij honderden euro’s wilt besparen op je nieuwe tafel kun je overwegen om zelf een kloostertafel of kasteeltafel te maken. Met de juiste bouwtekening kan iedereen hier aan beginnen.

Wil jij zelf aan de slag gaan met het maken van je eigen meubelstuk, dan kun je het beste kiezen uit een van de volgende hout soorten:

 • steigerhout
 • teakhout
 • eikenhout

Eikenhout is van deze 3 veruit de goedkoopste maar als je echt de look van een oude kloostertafel wilt overbrengen voor je nieuwe tafel kies dan voor teakhout of voor steigerhout. Het zijn geen goedkope houtsoorten maar ze zijn over het algemeen gemakkelijk te bewerken. Daarnaast is het nog steeds vele malen goedkoper in vergelijking met een kant-en-klare kloostertafel.

Hieronder volgen nog wat handige tips voor als jij een kloostertafel maken wilt.

 • houtsoort
  Teakhout, steigerhout of eikenhout
 • Gebruik in ieder geval Robuust hout
  Mocht je voor een ander hout soort kiezen zorg dan in ieder geval dat het stevig/sterk hout is
 • Kies een langwerpig modelkloostertafels, bekijk hier het beste aanbod!
  Deze zorgt voor de echte kloostertafel look en is gemakkelijker te maken
 • Een balk onderaan in het midden van de tafel
  Deze zorgt voor stevigheid en een originele kloostertafel heeft deze balk altijd (zie de afbeelding rechts voor een voorbeeld)
 • Zorg dat je de juiste bouwtekening hebt
  Met steigerhouten bouwtekeningen vind je precies de goede bouwtekening om een prachtige kloostertafel te maken (en vele andere meubelen). Deze tekeningen zullen jou stap voor stap helpen met het maken van jouw kloostertafel

Met deze bouwtekeningen kan iedereen zelf een kloostertafel maken!!

Koop de bouwtekeningen van steigerhouten meubelen en jouw nieuwe kloostertafel hier!

Terug naar kloostertafel

 

Banner 500x500