Kloostertafel maken 2

Kloostertafel maken

Wil jij liever zelf een kloostertafel maken dan een kloostertafel te kopen? Dat is mogelijk al is het echter niet aan te raden voor de niet zo ervaren klusjesman of klusjesvrouw. Het kan natuurlijk redelijk wat geld besparen, maar de materialen zullen ook niet goedkoop zijn.

Als je zelf een kloostertafel maken wilt kun je het beste een steigerhouten, teakhouten of een eikenhouten kloostertafel maken. Deze houtsoorten zijn allemaal vrij makkelijk te bewerken en daarbij krijg je vooral bij steigerhout en bij teakhout het echte kloostertafel gevoel. Echter zijn deze houtsoorten niet heel goedkoop dus aan zelf een kloostertafel maken zitten ook wel kosten. Dit is dan ook de reden dat het voor de niet zo ervaren klusser aan te raden is om een kloostertafel te kopen in plaats van er zelf een te maken (wat dus waarschijnlijk dan niet optimaal zal lukken).

Bouwtekeningen nodig voor mooie tafels dan kunnen deze bouwtekeningen jou helpen!

Hieronder volgen nog wat tips om op te letten bij een kloostertafel maken:

  • Houtsoort (steigerhout, teakhout of eikenhout)
  • Robuust hout (mocht je voor een ander hout soort kiezen zorg dan in ieder geval dat het stevig/sterk hout is)
  • Vorm van de tafel (langwerpig voor de echte kloostertafel look + dit is makkelijker om te maken)
  • Een balk onderaan in het midden van de tafel (dit hoort ook bij de originele kloostertafel, zie afbeelding hieronder voor een voorbeeld)
  • Ervaring (als je zelf de tafel wilt gaan maken zorg dan dat je eerder met hout gewerkt hebt en weet wat je doet. Heb je dit niet ga dan niet zelf aan de slag en koop een tafel of vraag iemand met ervaring of hij/zij je helpen wilt)

 

Als je besluit dat je de kloostertafel zelf maken gaat dan wensen wij jou veel succes! Als je toch liever een kloostertafel koopt kijk dan is HIER in onze webshop.

Terug naar kloostertafel.