Kasteeltafel

De kasteeltafel wordt net als kloostertafels steeds populairder in Nederland. Een kasteeltafel is (ongeveer) hetzelfde als een kloostertafel. Sommige zeggen zelfs dat er helemaal geen verschil zit tussen beide tafels. Andere zeggen dat het verschil tussen kloostertafels en kasteeltafels hem in de balk aan de onderkant van de tafel zit. Hoe dan ook een feit is dat de tafels heel erg op elkaar lijken.

Kenmerken van een kasteeltafel

De kasteeltafel heeft net als de kloostertafel verschillende kenmerken. Zo heeft de tafel meestal een oude uitstraling. Dit komt doordat kasteeltafels al heel oud zijn en de huidige kasteeltafels die gemaakt worden krijgen dan ook een oudere uitstraling mee. Verder is de vorm van een echte kasteeltafel altijd langwerpig. Vroeger werd er in kastelen altijd gegeten aan de kasteeltafel en de handigste vorm was dan ook langwerpig. De huidige kasteeltafels zijn vaak iets minder lang dan die van vroeger dit komt omdat dit tegenwoordig handiger is en wij niet meer zulke lange tafels nodig hebben.

Kasteeltafels zijn gemaakt van verschillende soorten hout

Net als kloostertafels worden kasteeltafels over het algemeen gemaakt van 3 verschillende soorten hout. Deze 2 soorten zijn: Steigerhout en teakhout. Deze 2 hout soorten zijn beide van erg goede kwaliteit. Een kasteeltafel gaat daarom ook lang mee en is ook prima geschikt om buiten te staan.

Teakhout
Kasteeltafel

Teakhout wordt over het algemeen gewonnen uit tropische gebieden. Er zit echter wel een klein verschil in kwaliteit in teakhout. Zo heb je teakhout uit Zuid-Oost Azië wat de beste kwaliteit teak hout levert. En je hebt teakhout uit andere tropische gebieden, dit hout is van net iets mindere kwaliteit maar heeft nog altijd super kwaliteit. Je hoeft je dus geen zorgen te maken als jij een teakhouten kasteeltafel hebben wilt dat de kwaliteit niet goed is. Het verschil in kwaliteit zit hem in de natuurlijke groei van het hout (Zuid-Oost Azië) tegenover onnatuurlijke groei van het hout.

Steigerhout

Ook steigerhouten kasteeltafels zijn erg populair in Nederland. Sowieso is steigerhout op het moment populair, steeds meer mensen willen meubels van steigerhout hebben. Dit heeft natuurlijk zijn redenen, steigerhout is van hoge kwaliteit, het is mooi hout en het is redelijk betaalbaar.

Wil jij een kasteeltafel kopen? Klik dan hier om naar onze webshop te gaan

Kasteeltafel kopen

Ben jij op zoek naar een kasteeltafel of kloostertafel neem dan is een rustig kijkje in onze webshop   Meubelcity.nl Al onze klooster en kasteeltafels zijn van hoge kwaliteit!

 
Terug naar kloostertafel